Friday, June 3, 2011

berfashion tu kena la pada tempatnya.. jangan dok main redah tak kira hala

hai kawan kawan.. 

tak sampai sejam lagi aku nak balik kerja.. hurraayyy..!! sebab tu saje saje je taip entri ni.. ye la malam karang aku da nak bertolak ke kampung halaman tercinta dan tersaynag.. ohh rindu yang amat pada ibu ayah adik adik ku..

hope aku selamat sepanjang perjalanan..mungkin lama sikit aku tak update entri ye la nak luangkan masa ngan family.. manja manja gitu.. hee.. mana tahu le bodek bodek minta baju ke seluar ke.. hee perhhh... anak jenis apa la ni balik jer nak pokaikan duit orang tua... eh eh bukan saja jemana tahu kalau dapat rezeki tu.. ye dak..? ngee~~

sebenarnya aku tak tahu pon nak tulis entri pasal apa.. main taip je. tangan ni gatai bebeno nak menaip.. ish.. sepak laju laju karang jari jari ni.. eh jap tadi bukan ke minah ni kata tangan ni jari pulak.. mental kot.. okay cukup melalut tak ketahuan hala okay..

nak bagitahu la kan.. kalau kita ni nak memilih baju.. pastinya kita kena cari yang kena dengan tubuh badan kita.. jangan la pulak tak sedar diri.. ye la da tahu badan tu agak montel.. opss pakai la baju yang besar sikit.. kalau tak nampak lemak bagai.. pastu bagi badan yang berisi tu kan pakai la ikut kesesuaian. jangan nak ikut trend yang tak ketahuan hala.. tapi tak kena dengan badan.. nanti malu dek digelakkan aje..

tak kesah nak ikut trend sekarang but pastikan kena dengan body shape kita.. tak kira la gemok ke kurus ke tinggi lampai ke rendah ker.. oppss rendah tu selow sikit naa.. hee..
lagi satu kalau da tahu pulus tu tak banyak tak payah la sebuk sebuk nak shopping la bagai.. tengok kemampuan.. ada pulus nanti beli la okay.. jangan sebab nak berfashionista semua ancuss.. pastu kebas duit BF.. oh sadis..  <=== macam nasihat diri sendiri jer..ngee..~~
memang pon nak nasihat diri sendiri dan kongsi sikit sebanyak apa yang aku boleh kongsikan..

p/s : mood nak balik kampung ni

4 orang suke berGOSIP:

SALINA said...

selamat balik kampung :)

take care ^_^

anna itoshi said...

@SALINA
thanks.. hee eksaited tak ketahuan ni..

suha said...

selamat balek kampung (^_^)
yg paling penting dlm berfesyen ni,tutup aurat..kan?

Srikandi Cinta said...

Huhu betol gak tu, berfesyen kne tgk bajet dulu :)