Sunday, June 26, 2011

jangan bertudung jer tapi hati BUSUK..

hai reader.. fuhh lama tak update.. sebab cuti kan malas nak manjakan diri dengan menaip.. bain manjakan diri dengan meluangkan masa dengan aktiviti bersama orang tersayang.. eh maksud aku kawan kawan aku yang tersayang..

okay aku pagi pagi tadi mood ceria seceria mood buah ceri.. eh ada kene mengena ke..? sampai jer office.. berdesup nak tengok blog terchenta ni.. rindu nak blgjogging pagi pagi ni.. sehat tubuh badan hee.. tapi tak sempat nak blogjag dah ada benda yang tak menyenangkan hati.. perh.. sadis jiwa raga..

pagi pagi tadi buka la comment yang korang comment.. da reply semua.. aku pergi la tengok kotak jerit aku.. sebab dari tadi melalak suruh aku tengok.. kesian pulak rasa.. hee  tiba tiba rasa nak tergelak pada orang yang jerit kat situ sebab ntah rasa lawak,. dan menampakkan diri dia bodoh.. dengan kata lain.. bodoh kan diri sendiri..

nak tengok tak..? meh meh aku share..


'aq rasa if ko kawin ngn bf ko tu pon ko akn bercerai gak nanti..'


ya ALLAH .. hebat nya la manusia ni kan tahu takdir aku akan datang.. kau pon manusia sama tak lepa dari semua tu.. kalau kau cakap kat orang.. tak mustahil ALLAH leh bagi kat kau.. sebab hati kau tu busuk.. kita tak lari dengan takdirNYA.. sebab kita ni hambaNYA.. yang kita boleh merancang dan berdoa agar hubungan tu kekal sampai ke akhir hayat.. amin.. nak kata aku famos amos macam si Fatin Liyana tak juga... macam Cik Epal pon tak juga.. tapi ada gak yang busuk hati macam ni..


' cantik sgt r tu tk pakai tudung hah? hidung dah r besar '


perh mana dia tahu hidung aku besar.. fanatik nya dia ni sampai aku pon dia pergi skodeng kan.. tak kesah la macam mana fizikal seseorang tu pon.. asal kan die tak BUSUK HATI.. okay aku tak pakai tudung..? aku tak cakap pon aku cantik.. ish nape eh ngan kau ni.. jeles eh..? bia la tak pakai tudung .. daripada pakai tudung macam kau tapi busuk hati.. ni la kan orang melayu.. suka dengki mendengki tak ketahuan hala.. orang camni la yang suka buat orang ISLAM nampak busuk dipandangan kaum lain..


fikir fikir kan la yer,.. bia tak de rupa biar la hitam sekalipun.. janji hati tak busuk.. tak ada sifat dengki mendengki.. kalau seseorang tu betul betul beriman cara tegur tu patut nya lebih lembut untuk orang berubah.. cuba bayangkan .. kita nak ajak orang bukan islam untuk ikut cara kita.. dengan teguran yang macam ni agak agak dorang anggap kita ni macam mana.. nasib aku ni paham dengan perangai orang kita yang tak habis habis suka memburukkan orang lain padahal hakikat diri sendiri terumbang ambing..


so sedar lah wahai manusia yang ada sifat BUSUK HATI macam ni.. sebab tak dapat apa pon.. malah aku tak rugi pape pon.. ko jer rugi sebab da dapat satu dosa.. 
sekali lagi ingat la.. buat salah dengan manusia ALLAH sendiri tak dapat maafkan melainkan orang tu sendiri yang maafkan.. INGATLAH yer..


p/s : mood hilang jap .. 142366 saat nanti okay la tu.. so pengajaran buat aku supaya aku lebih tabah dan sabar menghadapi orang sedemikian rupa kelak.. 

6 orang suke berGOSIP:

bahiyahaziz ; said...

sabo jela..Allah melindungi orang2 yg sabar^^ just be urself k :)

AL-QASSAM said...

i like this sentence: buat salah dengan manusia ALLAH sendiri tak dapat maafkan melainkan orang tu sendiri yang maafkan

hunnyKUN said...

sabar la ye yang. biase la orang macam ni. tak boleh tengok orang lain senang :)

anna itoshi said...

@AL-QASSAM
memang betui.. so jangan buat salah ngan orang.. kalau ada cepat2 minta maaf... takut mati susah lak...

anna itoshi said...

@hunnyKUN
tengah sabar la ni yunk.. kalau tak tak tahu ape nak jadi.. hee

anna itoshi said...

@bahiyahaziz ;
thanks.. tsk tsk